Hydraulisk Kantpress

Sedan 2011 har vi egen erfarenhet (i egna specialmaskiner tillverkade i dotterbolag) ifrån närmare 20-talet MVD A-series kantpressar (några lablade som Uzma) som levererats i olika förenklade specialapplikationer, i storlekar mellan 2100-4100mm / 40 - 135ton. Några även med utrustade med större hydraulmotor/pump för snabbare gång i helautomatapplikationer.

Flera av maskinerna går i tvåskift - i stort sett alla jobbar under kraftig snedbelastning (pga applikationerna) med upp till ett par slag i minuten och belastas i genomsnitt med halva sin nominella presskraft, men kan också vara fullkraft vid vissa tillfällen.


Likaså har omfattande specialanpassningar gjorts, i våra fall - pressbord sänkts från standard 860mm till 795mm, gap ökats från 465mm till 565mm - verktygsfästen modifierats - bakre anslag plockats bort för genomgående transportbanor - hydraulmotor ersatts med betydligt större för 25mm/s i presshastighet (mot standard 10mm/s).

Pressar har kopplats ihop sinnrikt för både individuell som parallell gång från gemensam manöverpanel. Maskinerna har anpassats till i olika ljusboms och ljusridåkonfigurationer och integrerats i övergripande säkerhetssystem - med mera...


Sedan 2015 är vi agenter för MVD Inan och har därefter sålt ett flertal standard kantpressar (och gradsaxar till svenska marknaden - bland annat har vi demomaskiner hemma i vår anläggning.

Vi är mycket nöjda med den kvalitet som såväl som den teknisk tillmötesgående som MVD Inan visat genom åren. Länk för exempel på våra specialapplikationer